ALLES VOOR DE VIS

Spannend en lichtvoetig ondanks het zware onderwerp. Podcastmakers Geert van de Wetering en Bram Esser vinden dat vissen gemangeld in een knettergek systeem. Laat het serieuze onderwerp je niet weerhouden te luisteren!
“Vissen hebben het zwaar. Ze sterven door vervuild water, worden in hun bestaan bedreigd door overbevissing en door de verwoesting van ecosystemen. Wat kunnen we daar aan doen? Kweekvis lijkt op het eerste gezicht een goede en logische oplossing. Maar voor de hand liggende ideeën creëren vaak onvoorziene problemen. Om één zalm op te kweken zijn bijvoorbeeld 440 vissen nodig!”

Radiodocumentaire van Geert van de Wetering en Bram Esser. Eindredactie Ottoline Rijks.
DOCS is de documentaire podcast van de publieke omroep onder eindredactie van NTR en VPRO.
.

PODCAST Taal voor de toekomst. In gesprek met de Noordzee

Best gek dat wij veel aan de Noordzee te danken hebben – ons land, economie, cultuur – maar de zee nooit iets vragen. Waarom en hoe dat anders kan, daarover gaat Arita Baaijens in gesprek met inspirerende doeners en denkers. Soms vinden de gesprekken plaats op locatie en soms aan de keukentafel.

Al luisterend ontmoet je onder meer muzikant & kajakker Jaco Benckhuijsen, taalwetenschappers Leonie Cornips en Felix Ameka, maritiem bioloog Emilie Reuchlin, onderwaterfilmer Peter van Rodijnen en zeevisser Mohammed Benzakour. Een gesprek met de zee staat natuurlijk ook op de rol.

Welkom bij de podcast ‘Taal voor de Toekomst. In gesprek met de Noordzee.’ Voor grenzeloos nieuwsgierige luisteraars die houden van taal, zee en toekomst. Met dank aan Ambassade van de Noordzee, De Groene Amsterdammer, het Letterenfonds en de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord.

Pin It on Pinterest

Share This