Over taal die ademt als eb en vloed

Zevende aflevering van de podcastserie Taal voor de toekomst met Asghar Seyed-Gohrab, hoogleraar Iraanse en Perzische Studies (UU). Seyed-Gohrab specialiseerde zich in Perzische poëzie als levende traditie en islamitische mystiek, als tegenwicht voor het islamitisch geweld waar zijn familie in Iran zo onder had geleden. In dit gesprek spreekt Arita Baaijens met hem over iets wat onze taal en literatuur node mist: mystiek. De geschreven versie van het gesprek vind je hier

Powered by RedCircle

Lees hier de geschreven versie van de podcast en hier het interview met Asghar Seyed-Gohrab in NRC.

Samenstelling: Arita Baaijens. Deze aflevering kwam tot stand in samenwerking met Gerrit Kalsbeek, geluidsbeeld en montage. Met dank aan Ambassade van de Noordzee, De Groene Amsterdammer, het Nederlands Letterenfonds en de Tolhuistuin.
Muziek: Anthology of Persian Music 1930-1990, cd 22-I, MAGE

Fotograaf: Frank Ruiter, NRC (2020)

PODCAST Taal voor de toekomst. In gesprek met de Noordzee

Best gek dat wij veel aan de Noordzee te danken hebben – ons land, economie, cultuur – maar de zee nooit iets vragen. Waarom en hoe dat anders kan, daarover gaat Arita Baaijens in gesprek met inspirerende doeners en denkers. Soms vinden de gesprekken plaats op locatie en soms aan de keukentafel.

Al luisterend ontmoet je onder meer muzikant & kajakker Jaco Benckhuijsen, taalwetenschappers Leonie Cornips en Felix Ameka, maritiem bioloog Emilie Reuchlin, onderwaterfilmer Peter van Rodijnen en zeevisser Mohammed Benzakour. Een gesprek met de zee staat natuurlijk ook op de rol.

Welkom bij de podcast ‘Taal voor de Toekomst. In gesprek met de Noordzee.’ Voor grenzeloos nieuwsgierige luisteraars die houden van taal, zee en toekomst. Met dank aan Ambassade van de Noordzee, De Groene Amsterdammer, het Letterenfonds en de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord.

Pin It on Pinterest

Share This