sea women expeditions

In november vaart Arita Baaijens naar de Arctische wateren bij Noorwegen als teamlid van Sea Women Expeditions, een all female organisatie van wetenschappers en creatieve makers met als missie oceaanveranderingen vastleggen in arctische gebieden. De combinatie van Arts & Sciences & Exploration is precies waar deze bioloog / explorer / kunstenaar van droomt!
Mijn taak: zeetaal vloeiend leren spreken. Heel blij met deze buitenkans, die naadloos aansluit bij ArtScience project ‘Solliciteren bij de Noordzee’. De komende tijd ben ik regelmatig in, op en bij de zee te vinden om te luisteren naar het antwoord op de vraag welke vaardigheden ik nodig heb om te kunnen solliciteren als ‘Spreker voor al het leven in de zee’.
Bron van inspiratie is de eerste zoöp ter wereld, Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Zoöp?? Ja. Een zoöp is een organisatievorm waarbij samenwerking voorop staat tussen mensen en andere vormen van leven. Een zetel in de boardroom is gereserveerd voor de ‘Spreker voor alle levenden’. De zoöp gaat niet over juridische rechten, het betreft een samenwerkingsverband met als streven een leefomgeving die goed is voor alle partijen. Niet makkelijk, want mensen zijn gewend alleen voor & aan zichzelf te denken. Maar interspecies communicatie is wel de toekomst.
Het Sea Women Expeditions team (SWX-team) doet onderzoek naar plankton, eDNA en het gedrag van orka’s die op de scholen haringen afkomen. We luisteren ook naar onderwatergeluiden Mijn taak is zeetaal vloeiend leren spreken. En: onderzoekers zelf onder de microscoop leggen. Stay tuned!

Pin It on Pinterest

Share This