STEM VAN WATER

WELKOM IN HET SYMBIOCEEN*. Op 7 april een afwisselend en verkennend programma met wandelcolleges en workshops waarin we uitpluizen waar & hoe bewoners en het Oerij in elkaars vaarwater komen. Zaterdag ging ik alvast op onderzoek uit ter voorbereiding van de workshop ‘De stem van het water’.
Het is mooi geworden op Zeeburgereiland, Amsterdam, dat vanachter een tekentafel is ontworpen voor mensen die her & der ook ruimte maken voor water, dieren en planten. Gaandeweg de constructie sprak het Oerij onverwacht een woordje mee en liet de grond verzakken in de oude geul onder het opgespoten eiland, daar waar vroeger het Oerij stroomde. Heerlijk, die ontregeling. Want wie dringt er eigenlijk bij wie binnen? En zijn mensen bereid ruimte te maken voor het water of doet water toch wel wat het wil? Misschien vind je de discussie onzin, maar dan zeg ik op mijn beurt: onderschat nooit de kracht van gekke en/of nieuwe ideeën!
.
*) Symbioceen (afgeleid van symbiose) is een term bedacht door de Australische filosoof Glenn Albrecht om een nieuw tijdperk aan te geven. Eentje waarin mens, natuur en technologie samen een nieuwe balans creëren (balans is niet hetzelfde als harmonie). Info en tickets

Met onder meer Glenn Albrecht, Edwin Gardner, Ruben Jacobs en ondergetekende.

Pin It on Pinterest

Share This