INTERVIEW

Altijd een feestje aan te schuiven bij Vroege Vogels radio. Arita Baaijens was te gast bij Menno Bentveld, met als binnenkomer het lied horen over de zee die zo moe is. Prachtig gezongen door Paul van Vliet, die je laat voelen hoe de zee zich voelt. Menno vroeg naar de voorgenomen sollicitatie van bioloog en schrijver Arita Baaijens op een nieuwe functie: ‘Spreker voor de Noordzee’.

Baaijens wil met ‘Solliciteren bij de Noordzee’ de geesten klaarmaken voor een minder bazige bestuursvorm. Eentje waarbij de zee een vaste plek aan vergadertafels inneemt en mee beslist. We leren zo de zee kennen op manieren, die ons alledaagse begrip van de werkelijkheid behoorlijk oprekken. Afgelopen week kwam ze terug van een grote internationale expeditie (Sea Women Expeditions) in de Arctische oceaan bij Noorwegen. Ze volgde de vrouwelijke marien biologen, oceanografen en kunstenaars, die onderzoek doen naar de biodiversiteit in de oceaan.

Beluister het interview.

PODCAST Taal voor de toekomst. In gesprek met de Noordzee

Best gek dat wij veel aan de Noordzee te danken hebben – ons land, economie, cultuur – maar de zee nooit iets vragen. Waarom en hoe dat anders kan, daarover gaat Arita Baaijens in gesprek met inspirerende doeners en denkers. Soms vinden de gesprekken plaats op locatie en soms aan de keukentafel.

Al luisterend ontmoet je onder meer muzikant & kajakker Jaco Benckhuijsen, taalwetenschappers Leonie Cornips en Felix Ameka, maritiem bioloog Emilie Reuchlin, onderwaterfilmer Peter van Rodijnen en zeevisser Mohammed Benzakour. Een gesprek met de zee staat natuurlijk ook op de rol.

Welkom bij de podcast ‘Taal voor de Toekomst. In gesprek met de Noordzee.’ Voor grenzeloos nieuwsgierige luisteraars die houden van taal, zee en toekomst. Met dank aan Ambassade van de Noordzee, De Groene Amsterdammer, het Letterenfonds en de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord.

Pin It on Pinterest

Share This